Stanowisko edukacyjne - Żarty się skończyły

Stanowisko edukacyjno-informacyjne podczas demonstracji "Żarty się skończyły", która odbyła się 1 października 2016 r. pod gmachem Sejmu RP w Warszawie. Demonstracja "Żarty się skończyły" została zorganizowana przez Inicjatywę Polską we współpracy z innymi organizacjami w związku z decyzją Sejmu RP o odrzuceniu w pierwszym czytaniu obywatelskiego projektu ustawy o prawach kobiet i świadomym rodzicielstwie przygotowanego przez Komitet Ratujmy Kobiety.

Manifestacja odbyła się 1 października o godz. 13.00 pod gmachem Sejmu RP. Hasłem protestu było „Moje ciało, moja sprawa”. Protest kobiet zorganizował pod gmachem Sejmu RP swoje stanowisko edukacyjne. Ogromna frekwencja przełożyła się nie tylko na rozpropagowanie materiałów Centrum Praw Kobiet i Protestu Kobiet, który przygotował kilka ulotek edukacyjnych ale także na wynik zbiórki pieniędzy na rzecz CPK. Protest kobiet promował także swoją akcję ponad podziałami "Czarne łzy. W obronie praw kobiet" - stworzony został punkt malowania łez i edukacji. Tradycyjnie powstało także stanowisko zdjęciowe oraz miejsca do rozmów z przedstawicielami różnych organizacji pozarządowych i ruchów społecznych.

Zorganizowany przez Protest kobiet punkt Czarnych łez.